Cel mai mare schimb de cărți

Schimb de carți și vizită la Observatorul Astronomic

Maria Capelos 0 comentarii

Pe 23 aprilie, în lumea întreagă se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții. Este o zi simbolică pentru literatura universală: la această dată, în anul 1616, au murit Miguel de Cervantes și William Shakespeare. În alți ani, dar la aceeași dată, au murit ori s-au născut scriitori celebri, precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

În România, Editura Litera organizează pentru al 5-lea an consecutiv cea mai importantă campanie dedicată încurajării lecturii: Noaptea Cărților Deschise. Anul acesta, cititorii care oferă o carte din propria bibliotecă vor primi una nouă de la Lite­ra! Cu această ocazie, editura inițiază în Parcul Colțea, între orele 20.00 și 24.00, cel mai mare schimb de cărți.

Parcul va deveni, pentru câteva ore, locul unde cei pasionați de lectură se vor alătura demersului editurii, care are ca scop final schimbarea destinului unor cărți și, implicit, al unor oameni. Cărțile strânse în cadrul campaniei vor fi donate către cinci biblioteci școlare defavorizate din Dâmbovița, Olt, Vaslui, Sălaj și București. După schimbul de cărți, această seară specială continuă cu o invitație inedită din partea Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Ur­seanu“.

Cititorii participanți la Noaptea Cărților Deschise vor putea privi cerul și stelele prin telescopul Observatorului, la îndrumarea specialiștilor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...