Comisia de Muncă din Senat a aprobat acordarea de tichete de vacanță. Cine le va primi

Comisia de muncă a Senatului a acordat, miercuri, aviz pozitiv asupra proiectului de lege care aprobă OUG 46/2017 referitoare la voucherele de vacanță.

Mihai Diac 0 comentarii

Comisia de muncă a Senatului a acordat, miercuri, aviz pozitiv asupra proiectului de lege care aprobă OUG 46/2017 referitoare la voucherele de vacanță, informează Agerpres.

Legea ar aproba Ordonanța în forma adoptată de Guvern, conform căreia autoritățile publice locale și centrale vor acorda angajaților din sistemul public central sau local, pentru perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018, o singură indemnizație sunt formă de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Conform ordonanței de urgență publicate în Monitorul Oficial din 30 iunie, instituțiile și autoritățile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și operatorii economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară, "acordă, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație, în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018, o singură indemnizație de vacanță sau o singură primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește (...) când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz".

Voucherele de vacanță emise pe suport electronic vor putea fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor de vacanță acordate de angajator și pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de servicii turistice în unitățile afiliate. Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanță pe suport hârtie sunt multiplu de 50 lei, până la 100 lei, valoare nominală maximă pe voucher.

Potrivit actului normativ, e considerată contravenție dacă voucherul este acceptat de la alte persoane decât titularul.

Actul normativ prevede că sunt interzise comercializarea voucherelor, fapta de a da rest în bani la voucherul de vacanță, diminuarea valorii nominale a acestora și vânzarea de către agențiile de turism la un preț mai mare a aceluiași pachet de servicii achiziționat cu vouchere de vacanță, față de cel achitat cu alte mijloace de plată.

Raportul de admitere pentru proiectul de aprobare a Ordonanței a primit din partea senatorilor Comisiei 5 voturi 'pentru' și 3 abțineri.

Plenul Senatului va dezbate acest act normativ în calitate de primă Cameră sesizată.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...