8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCum să îți responsabilizezi copilul cu un animal de companie (P)

Cum să îți responsabilizezi copilul cu un animal de companie (P)

Sursa foto: https://lifeisgoodfollowus.com/australia/ 

De câte ori nu ați trecut prin fața unui petshop, iar micuțul vostru v-a tras de mânecă să intrați să cumpărați un animal? Poate că nu v-a surâs ideea atunci, crezând că e prea multă bătaie de cap, dar după ce veți citi articolul de mai jos, cu siguranță, va veți schimba parerea instant. 

Ce înseamnă un animal de companie pentru copilul tău? În primul rand, un animal de companie, fie că vorbim despre un câine, o pisică, o pasăre sau oricare alt animal, aduce un aport foarte mare în creșterea și dezvoltarea copilului tău.

Copilul poate deprinde foarte multe abilități atunci când vine vorba de interacționarea cu animalul de companie. Cea mai importantă lecție este cea legată de responsabilizare.

1. Cum poți responsabiliza un copil cu ajutorul unui animal de companie? 

Implicarea copilului în creșterea și îngrijirea unui animal de companie poate însemna foarte mult pentru dezvoltarea acestuia. Ce învață copilul odată cu aducerea unui animal în casă sau în curte?

În primul rând, îl responsabilizezi, îi dai oportunitatea de a învăța cum să aibă grijă de un animal, ce înseamnă să facă curățenie după el, ce tip de mâncare are voie și multe altele. Spre exemplu, dacă stai la curte, îi poți lua copilului tău păsări domestice: pui, curcani etc.

Pentru a-l implica pe copil, încă de cănd micile vietăți pășesc pragul gospodăriei, este bine să îi ceri ajutorul în amenajarea spațiului de locuire pentru păsări. Faceți o listă cu cele necesare și cumpărați împreună articolele potrivite creșterii animalului tău.

Cumpără voliere pentru construirea țarcului pentru animale, hrană pentru păsări, recipiente pentru hrană și apă. Construiți împreună țarcul și în felul acesta va ști ce nevoi are viitorul lui prieten necuvântător. 

În al doilea rând, datorită unui animal de companie și prin construirea țarcului pentru acesta, îi acorzi copilului tău o nouă modalitate de a-și dezvolta creativitatea. Cum poți face asta?

Ei bine, așa cum îți amenajezi propria locuință cu obiecte care să îți înfrumusețeze spațiul, poți aduce acelasi aport, cu ajutorul imaginației copilului tău, și culcușului micilor vietăți.

Lasă-l să experimenteze lumea culorilor și oferă-i oportunitatea să fie un mic designer de interior sau chiar un pictor. Oferă-i o trusă de pictură și lasă-i imaginația să zburde. 

Dați o fugă până la Colorit și căutați printre materialele de pictură: culori, accesorii și pensule pentru pictură. Poți, de asemenea, să umpli desaga și cu stilouri la prețuri avantajoase. Profită de ofertă și de drumul până acolo, pentru a echipa copilul și pentru școală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă