10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFANFARA SHUKAR DIN ZECE PRĂJINI, lansează un nou album, în concert...

FANFARA SHUKAR DIN ZECE PRĂJINI, lansează un nou album, în concert la Berăria Germană din București (P)

Fanfara Shukar din Zece Prăjini vine la București pentru un concert de zile mari, o petrecere autentică prilejuită de lansarea noului material discografic intitulat ”România Shukar”. Astfel, publicul este invitat sâmbătă, 28 octombrie,  la Berăria Germană din București, începând cu ora 21:00 să celebreze prin dans și voie bună, apariția pe piață a celui mai nou proiect înregistrat de una dintre cele mai renumite fanfare românești, recunoscută la nivel internațional. 

Concertele fanfarei​ înseamnă mai mult decât ​"​muzică bună, cântată bine​"​, înseamnă spectacol, energie, interacțiune cu publicul, dans și multă bucurie.

Invitații speciali ai serii, artiști precum Ovidiu Lipan Țăndărică, Rona Hartner și îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu, care au colaborat  de-a lungul carierei artistice cu renumita fanfară, vor completa atmosfera de la Berăria Germană cu momente artistice memorabile.     

A​tașamentul real al artiștilor față de muzică și tradiție a încurajat construi​rea​ un​ui​ repertoriu bazat pe selecții muzicale din folclorul românesc și​ ​internațional, interpretate în stil propriu, și, aduse astfel în actualitate, fără a le pierde însă esența. Respectând rețeta care i-a consacrat, noul material discografic, pune în evidență varianta tradițională a muzicii de fanfară din zona Moldovei. Albumul ”România Shukar” cuprinde 12 melodii, trei dintre piesele de pe acest album fiind înregistrate cu vocea regretatului interpret Marcel Mavroian și fost membru al Fanfarei Shukar, care a încetat din viață în urmă cu un an de zile din cauza  unei boli incurabile. Ulterior, piesele au fost preluate și cântate de un alt membru al familiei Panțîru, familie care predomină în componența Fanfarei Shukar.

Fanfara Shukar din Zece Prăjini numită și ”Speranța”​,  s-a remarcat prin muzica cu tonalități balcanice, stilul muzical fiind asociat cu cel al lui Goran Bregovic. În anul 1993, muzica fanfarei a fost lansată peste hotare, odată cu vizita la Montreux făcută fostului suveran al României, Mihai I. Pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate, sub îndrumarea liderului Costică Panțîru,  membrii fanfarei au străbătut toate continentele susținând concerte în Europa, Asia sau America, fiind chiar o perioadă (2006 – 2009) angajați ai teatrului Zingaro din Paris, cu turnee în Hong Kong, Tokyo sau Bruxelles și, prezentând “Batutta” întregii lumi.  

”Batutta”, sârbe, hore precum și alte melodii tradiționale de fanfară care au făcut înconjurul lumii vor răsuna, de asemenea, și în concertul de sâmbătă, 28 octombrie, la Berăria Germană. Accesul publicului se va face pe bază de bilet, achiziționat prin intermediul rețelei Iabilet.ro sau prin rezervare telefonică la numărul de telefon: 0737.500.150. Prețul unui bilet este de 30 lei. 

Albumul ”România Shukar” este produs Revolver Records, iar Fanfara Shukar este manageriată de compania Revolver.

Cele mai citite

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...
Ultima oră
Pe aceeași temă