12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăGDPRCel mai mic motoferăstrău cu acumulator STIHL, a ajuns în România (P)

Cel mai mic motoferăstrău cu acumulator STIHL, a ajuns în România (P)

MSA 120 C-BQ fost conceput special pentru activități hobby, în jurul casei, și se află deja în toate magazinele STIHL la nivel național. MSA 120 este considerat cel mai mic motoferăstrău cu acumulator al producătorului german, dar care poate avea o autonomie de până la 150 de tăieturi. Calculul tehnic al inginerilor germani pentru numărul de tăieturi a fost făcut luând în considerare un lemn fasonat de 10×10 cm, cu un tip acumulator compact AK 30, Litiu-Ion, nou introdus și acesta pe piața din România.

Cu o greutate 2,5 kg, noul motoferăstrău STIHL devine o unealtă ideală atât pentru utilizatorii ocazionali, de acasă, dar și pentru profesioniștii din construcții, de exemplu. În plus, nivelul acustic la care lucrează acest produs nu impune protecție auditivă, spre deosebire de uneltele echivalente, cu motor pe benzină.  

Însă, pentru că nevoile utilizatorilor sunt din ce în ce mai sofisticate și mai diverse, tehnicienii STIHL dezvoltat și o variantă superioară a acestui tip de motoferăstrău, un fel de upgrade, care are cu 25% mai multă eficiență la tăiere decât MSA 120. Este vorba despre MSA 140 C-BQ, care are doar cu 100 de grame mai mult în greutate decât MSA 120, dar rezistă în forță la 180 de tăieturi.

O mențiune tehnică foarte importantă pentru acest tip de unealtă cu acumulator este că fost proiectată pentru a furniza putere maximă de tăiere până la golirea completă a acumulatorului. Din acest motiv, un motoferăstrău STIHL cu acumulator nu “moare” niciodată în tăietură, utilizatorul beneficiind de puterea maximă, până la ultimul “strop” de curent. În fapt, această carcteristică este valabilă pentru toate motouneltele cu acumulator, fie că vorbim de motocoase, foarfeci de gard viu, suflante sau mașini de tuns iarba.

Dezvoltarea intensivă a gamelor de motounelte cu acumulator urmează o tendință firească, care se regăsește și pe piața auto. De la an la an, producătorul german STIHL inovează și implementează tehnologia cu acumulator pe unelte din ce în ce mai puternice și mai sofisticate, chiar și în zona profesională, cum ar fi un motodebitator dedicat industriei construcțiilor, dar care încă nu a fost lansat și la noi în țară.  

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă