Consumatorul este mai atent la calitatea apei pe care o consumă, nu la brand

Consumatorii încep să pună accent pe calitatea și puritatea apei iar prețurile mici nu mai reprezintă o componentă importantă. Statisticile arată deasemenea că se manifestă o mai mare atenţie la calitate şi nu la brand, acest prag psihologic fiind actualmente depăşit. Cele mai importante coordonate pe care le ia în considerare consumatorul sunt reprezentate de reziduul fix, cantitatea de nitriți și Ph-ul. În ultima perioadă au fost înregistrate majorări importante la prețurile ambalajelor. Piața mondială a înregistrat o creștere generalizată, bazată pe evoluția prețului petrolului, iar România nu a fost ferită de impact.

Ion Diamandi 0 comentarii

Consumatorii încep să pună accent pe calitatea și puritatea apei. Prețurile mici nu mai reprezintă o componentă importantă când vine vorba despre apă. Statisticile arată deasemenea că se manifestă o mai mare atenţie la calitate şi  nu la brand, acest prag psihologic fiind actualmente depăşit. Cele mai importante coordonate pe care le ia în considerare consumatorul sunt reprezentate de reziduul fix, cantitatea de nitriți și Ph-ul.

Conform reglementărilor în vigoare, la noi în țară, o apă minerală este bună de băut dacă reziduul fix este mai mic de 500 mg/l, iar Ph-ul trebuie să fie cât mai apropiat de Ph-ul corpului uman.

“Pe noi ne bucură conștientizarea clienților noștri având în vedere sănătatea lor și alegerea produselor. Din puctul nostru de vedere, informarea și educarea clienților în legătură cu ceea ce consumă este o datorie a fiecărui producător”, a declarat Daciana Siderache, directorul general Calipso.

Nivelul de nitriți prezenți în apa de izvor naturală îmbuteliată de Calipso se situează sub capacitatea de detecţie a aparatelor de laborator, în vreme ce reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu Ph-ul lichidelor din corpul uman.

Analizele de laborator arată deasemenea că apa Calipso, provenită dintr-un izvor natural, este o apă cu un complex optim de minerale, ceea ce o încadrează în zona apelor oligominerale. Apa de izvor Calipso este extrasă dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime, în Codrii Vlăsiei.

În luna aprilie, în preajma Paștelui, cantitatea de apă Calipso livrată a crescut cu 6,4%  față de aceeași perioadă a anului trecut și s-a ajuns la 15 milioane litri de apă plată și carbo livrată.

“Perioadele de vârf pe piață sunt foarte mult influențate de cele mai mari și importante sărbători pentru români sau de anotimpuri. Vara aceasta se anunță din nou a fi una de vârf pentru noi, în ceea ce privește volumul de apă livrată“, a mai adăugat Daciana Siderache.

În ultima perioadă au fost înregistrate majorări importante la prețurile ambalajelor. Piața mondială a înregistrat o creștere generalizată, bazată pe evoluția prețului petrolului, iar România nu a fost ferită de impact. “Chiar dacă ne-am confruntat cu problemele pieţei mondiale obiectivul nostru a rămas să respectăm principalele linii de dezvoltare și investiții conturate la începutul anului.”, a concluzionat Daciana Siderache

 

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...