7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăGDPRVEM Proiect Lighting: tendinţa de creştere semnificativă pentru soluțiile de iluminat ALMALUX...

VEM Proiect Lighting: tendinţa de creştere semnificativă pentru soluțiile de iluminat ALMALUX se va menţine

Sistemele de iluminat inteligente, care își pot modifica intensitatea sau temperatura de culoare, prezintă tot mai mult interes, fie în cazul clădirilor de birouri, spațiilor destinate sectorului de retail, spațiilor industriale, hoteluri sau  reședințele private. La zece luni din 2017, linia de business specializată pe echipamente electrice a grupului Menatwork, VEM Proiect Lighting, a înregistrat o creștere de 20% față de perioada similară de anul trecut, estimând că tendința de creștere se va păstra pană la sfarșitului anului.

„Aproximativ 70% din business-ul de iluminat al VEM Proiect Lighting din 2017 are la bază corpurile de iluminat ALMALUX. Restul activității noastre se concentrează pe oferirea de soluții integrate de proiectare și implementare pentru iluminatul comercial, birouri, instituții sau spații rezidențiale. Am reușit să dezvoltăm în acești ani toate componentele care alcătuiesc ceea ce se cheamă iluminat modern inteligent, de la producție, la proiectare și implementare, cu o serie de investiții în utilaje care s-au ridicat la peste 4 milioane de euro în 15 ani. La fel de important a fost și aportul celor 30 angajați cu ajutorul cărora am dezvoltat și implementat tehnologii de ultimă generație la nivel mondial în producția de corpuri LED inteligente”, declară Viorel Niculae, administrator VEM Proiect Lighting.  

Astfel, în fabrica ALMALUX din Popești Leordeni cea mai mare parte a producției este dedicată corpurilor de iluminat pe bază de LED, în prezent de pe liniile fabricii ieșind peste 4.000 modele de aparate pentru iluminat.

”Fie că discutăm despre clădiri de birouri, spații destinate sectorului de retail, spații industriale, hoteluri sau chiar de reședințe private, sistemele de iluminat inteligente, care își pot modifica intensitatea sau temperatura de culoare, prezintă tot mai mult interes. Spre exemplu în birourile ultramoderne, fiecare angajat își poate personaliza intensitatea sau temperatura de culoare a luminii din perimetrul propriului spațiu de lucru, ceea ce îi poate crește confortul și productivitatea cu peste 30%. Dezvoltatorii și angajatorii încep să înțeleagă importanța acestui aspect, ceea ce e relevat și de cifrele noastre, care arată vânzări cu 50% mai mari, față de anul trecut pentru soluțiile de iluminat inteligente personalizate ALMALUX”, explică Viorel Niculae.

Numeroase studii recente demonstrează că parametrii la care este calibrată lumina reprezintă un factor important atât pentru spațiile comerciale, cât și pentru spațiile de muncă. Cantitatea prea mică sau prea mare de lumină, culoarea nepotrivită sau alți parametri necalibrați, pot avea un efect nedorit asupra sănătății angajatului sau productivității, dacă vorbim de spațiile de lucru, sau asupra deciziei de cumpărare a clientului, dacă ne referim la spațiile comerciale. ”Recent am dezvoltat și implementat clienților din zona de retail și restaurante o soluție de iluminat dinamic ALMALUX pentru vitrine, în premieră europeană. Prin această soluție garantăm o creștere a traficului în magazine cu 20%”, mai precizează Viorel Niculae.

Fabrica ALMALUX din Popești Leordeni aparține VEM Proiect Lighting, unicul producător integrat de sisteme de iluminat din România, care, pe lângă producția corpurilor de iluminat, realizează proiectarea și implementarea sistemelor pentru beneficiarii finali. Doar din soluțiile de iluminat ALMALUX, made in Romania, VEM anticipează vânzări de 4.000.000 euro în 2018. Pe langă producție, proiectare și implementare, o altă linie de business a VEM Proiect Lighting este legată de brandul premium de aparataj terminal modular VIMAR, pentru care este unic distribuitor pe piața din România și Republica Moldova.

Fabrica ALMALUX a fost inființată acum 15 ani, iar în urmă cu 8 ani a făcut conversia la tehnologia LED pe toate liniile de producție, având o capacitate actuală de producție de aproximativ 500.000 unități pe an.

Printre cele mai importante proiecte de iluminat realizate în ultimul an cu soluții ALMALUX, se numără: Uzinele Dacia din Pitești, Birourile Dell, Metropolis, eMag, Nissa, Otter, IL Passo, Bigotti, Massini, Meli Melo, Ana Hotels, Clinicile Regina Maria, stadionul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și stadionul CSU Craiova etc.

 

 

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă