15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăEconomieBursa a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi

Bursa a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi

După Romgaz, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale Băncii Transilvania – 4,75 milioane de lei şi ale Fondului Proprietatea – 4,47 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii în şedinţa de joi au fost înregistrate de acţiunile Condmag, care s-au apreciat cu 10%, Electroputere (+4,35%) şi TMK-Artrom (+4,05%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Sinteza (-3,1%), Aages (-2,68%) şi Turbomecanica (-2,65%).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o depreciere de 0,37%, până la 9.479,50 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a închis în scădere cu 0,36%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,32%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis pe minus cu 0,22%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a consemnat o creştere cu 0,08%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis în scădere cu 0,43%.

Cele mai citite

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă