15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăEconomiePrimăria București vrea să se împrumute de bani pentru a achita o...

Primăria București vrea să se împrumute de bani pentru a achita o datorie din 2015

Consilierii municipali vor dezbate în şedinţa de marţi un proiect care prevede contractarea şi/sau garantarea unei finanţări rambursabile în valoare totală de până la 574.869.000 lei (inclusiv cupoane obligaţiuni), cu o perioadă de maturitate de până la 10 ani.

Contractarea se face pentru refinanţarea datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligaţiuni realizată de Municipiul Bucureşti în anul 2015.

Conform proiectului, primarul general este împuternicit să negocieze şi să semneze, în numele Municipiului Bucureşti, termenii şi condiţiile finanţării, contractul şi acordul de garantare aferent.

În referatul de aprobare se arată că, în ceea ce priveşte Programul de emisiune de obligaţiuni emise în anul 2015, Municipiul Bucureşti are obligaţia ca la data scadentă de 4 mai 2020 să ramburseze integral rata de 555.000.000 lei şi să achite cupoanele anuale în valoare de 19.869.000 lei aferente emisiunii de obligaţiuni cu maturitate de cinci ani.

Se menţionează, totodată, că în 2019 au scăzut încasările din cotele defalcate din impozitul pe venit în raport cu anii anteriori şi că acestea reprezintă principala sursă de venituri la bugetul local. Este invocată de asemenea “creşterea semnificativă a cheltuielilor Municipiului Bucureşti cu rambursările de credite în anul 2020 faţă de anul 2019 şi anul 2018 (de peste cinci ori)”.

Cele mai citite

Portul Constanța, victima perfectă a managementului defectuos al statului!

Portul Constanța se află în primele 20 de porturi europene ca volum de mărfuri manipulate, dar activitatea sa este ”afectată semnificativ de acțiunea/inacțiunea...

ANPC, amenzi de 4 milioane de lei pentru comercianții de fructe și legume

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat amenzi de aproape patru milioane de lei în urma controalelor făcute în prima jumătate a lunii trecute,...

Pericol de inundații în județele Neamț și Iași! Hidrologii au instituit codul portocaliu

Hidrologii au instituit un cod portocaliu de inundaţii, valabil până la ora 23:00 pe râuri mici din judeţele Neamţ şi Iaşi. Potrivit Institutului Naţional de...
Ultima oră
Pe aceeași temă