15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPRCum să-ți schimbi tot parcul auto fără să-ți cumperi vreo mașină (P)

Cum să-ți schimbi tot parcul auto fără să-ți cumperi vreo mașină (P)

Compania pentru care lucrezi a hotărât să schimbe tot parcul auto și te-a mandatat să te ocupi de înnoirea flotei de mașini. După ce ai analizat problema, ai ajuns la concluzia că există trei soluții pentru schimbarea întregului parc auto al companiei: cumpărarea de mașini cu banii jos, achiziția prin credit și încheierea unui contract cu un furnizor de servicii de leasing operațional.

Conducerea companiei a evoluat soluțiile tale și înclină să încheie un contract cu un furnizor de leasing operațional. Înainte ca top managementul organizației din care lucrezi să ia decizia finală, asigură-te că toți cei implicați în proces înțeleg perfect impactul avantajelor și dezavantajelor unui contract de leasing operațional asupra businessului.

Avantajele leasingului operațional

Unul dintre principalele beneficii ale unui contract de leasing operațional este că plătești doar pentru o parte din mașină. Prin urmare, în cazul unui accident, ai mai puțin de pierdut. În schimb, vei fi obligat să închei o poliță de asigurare specială, care să acopere distrugerea completă sau furtul mașinii. Așadar, evoluează foarte bine toate costurile înainte să închei un contract de leasing operațional pentru înnoirea parcului auto al angajatorului tău.

Un alt beneficiu important al încheierii unui acord cu o firmă de leasing operațional ar fi că, deoarece nu cumpără direct mașinile, compania ta va plăti niște dări mai scăzute către stat. Mai exact, organizația din care faci parte va achita diverse taxe doar pentru plățile efectuate.

Un contract de leasing operațional oferă, de asemenea, avantajul că organizația din care faci parte nu să fie nevoită să-și bată prea mult capul cu întreținerea autoturismelor. Este foarte posibil să nu aibă deloc treabă cu reparațiile mașinilor, dar, la fel de bine, compania ta s-ar putea să scoată bani grei de fiecare dată sunt probleme cu mașinile, în cazul în care contractul de leasing operațional nu acoperă costurile cu mentenanța.

Dezavantajele unui contract de leasing operațional

Nu ar fi indicat ca organizația ta să încheie un contract de leasing operațional în condițiile în care nu are niște venituri importante. Chiar dacă un contract de leasing operațional presupune niște costuri mai reduse decât un contract de credit, compania ta are nevoie de bani ca să se poată folosi de mașini.

De asemenea, un contract de leasing operațional nu ar fi avantajos pentru companie dacă angajații sunt nevoiți să parcurgă, periodic, distanțe foarte mari. De regulă, contractele de leasing stipulează clar că beneficiarii automobilelor nu trebuie să folosească mașinile foarte mult. În caz contrar, fiecare kilometru parcurs în plus se traduce în cheltuieli mai ridicate.

Cele mai citite

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă