13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalAutorităţile turce au arestat 56 de persoane pentru presupuse legături cu Gulen

Autorităţile turce au arestat 56 de persoane pentru presupuse legături cu Gulen

Potrivit cotidianului Hurriyet, cei 56 fac parte din rândul a 89 de persoane a căror arestare a fost ordonată în cadrul unei investigaţii întreprinse de către procurori din Istanbul.

De la puciul din 2016, în care şi-au pierdut viaţa 250 de persoane, autorităţile au procedat constant la astfel de măsuri împotriva celor suspectaţi că ar fi susţinători ai lui Gulen. Clericul a respins orice implicare în tentativa de puci.

Turcia a arestat 160.000 de persoane şi a demis din posturi de la tentativa de puci aproape acelaşi număr de funcţionari, indica în martie biroul ONU pentru drepturile omului. Din numărul respectiv, peste 50.000 au fost puşi oficial sub acuzare şi sunt ţinuţi în detenţie în perioada proceselor.

Aliaţii occidentali ai Turciei au criticat represaliile, care au avut loc în condiţii de stare de urgenţă, ce a fost declarată la scurt timp după puci şi care a fost ridicată în iulie 2018.

Criticii lui Erdogan îl acuză că se foloseşte de puciul eşuat ca pretext pentru a reduce la tăcere disidenţa. Ankara a afirmat în schimb că măsurile sunt necesare pentru a combate ameninţările la adresa securităţii naţionale.

Cele mai citite

Dennis Man şi Valentin Mihăilă vor juca în Serie A! Parma a promovat matematic

Parma, echipa românilor Dennis Man şi Valentin Mihăilă, a promovat matematic în Serie A, după ce a remizat miercuri în deplasare cu Bari, 1-1,...

Înregistrare uluitoare care aruncă în aer gașca generalilor

O înregistrare cutremurătoare, publicată în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea PLUS, dezvăluie o discuție tensionată între doi protagoniști cheie, Tocaci...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă