23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalNici laburiștii britanici nu susțin un al doilea referendum pentru Brexit

Nici laburiștii britanici nu susțin un al doilea referendum pentru Brexit

”Nu sprijinim şi nu cerem un al doilea referendum; ceea ce solicităm este un vot relevant în Parlament”, a declarat liderul laburist Jeremy Corbyn pentru postul de televiziune ITV.

Pe fondul amplificării cererilor de organizare a unei noi consultări populare privind Brexit-ul, un reprezentant al Executivului de la Londra a anunţat joi că premierul Theresa May nu va convoca un al doilea referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

În referendumul din iunie 2016 privind oportunitatea ieşirii din UE, 51,9% dintre britanici, ceea ce înseamnă 17,4 milioane de persoane, s-au pronunţat pentru Brexit, în timp ce 48,1% (16,1 milioane de persoane) au votat pentru rămânerea în interiorul blocului comunitar.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă