15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalSportivii nord-coreeni, în pericol. Kim Jong-un îi va executa, dacă aceștia îi...

Sportivii nord-coreeni, în pericol. Kim Jong-un îi va executa, dacă aceștia îi trezesc suspiciuni

Kim Jong-un le-a permis sportivilor săi de elită să ia parte la concursuri, pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în lume. Coreea de Nord şi de Sud au stabilit să se prezinte „sub acelaşi drapel” în faţa publicului, marcând o îmbunătăţire semnificativă a relaţiilor, potrivit publicației Gândul.

Dar în spatele solidarităţii şi a mărinimiei lui Kim Jong-un s-ar putea ascunde gânduri negre, a declarat un expert asiatic în securitate. Chris Ogden, din cadrul Universităţii St. Andrews, crede că sportivii nord-coreeni au fost avertizaţi cu privire la riscul unei execuţii, la întoarcerea din delegaţie.

Kim Jong-un aplică pedeapsa cu moartea pentru orice fel de colaborare sau spionaj în favoarea Coreei de Sud sau altei ţări. „Cred că ar fi în interesul ambelor părţi să încerce să facă schimb de informaţii, deşi Olimpiadele oferă un context limitat în acest sens”, a spus Ogden.

Echipa olimpică din Coreea de Nord a câştigat şapte medalii, din care două de aur, în cadrul Jocurilor Olimpice din 2016, desfăşurate la Rio de Janeiro.

Recent, presa internaţională a scris că liderul suprem Kim Jong-un va trimite 300 de majorete la Jocurile Olimpice, pentru încurajarea sportivilor. Sâmbătă, oficialii Jocurilor au anunţat că 22 de sportivi vor participa la competiţiile olimpice.

Cele mai citite

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă