16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalSummit G7: Primele Doamne, invitate să descopere cultura bască

Summit G7: Primele Doamne, invitate să descopere cultura bască

Departe de ambianţa de muncă a summitului, şase soţii ale liderilor de stat sau de guvern, printre care Melania Trump, au asistat la o demonstraţie de dansuri populare şi la un concert de cântece basce, înainte de a se întâlni cu locuitori sau comercianţi pe străzile din Espelette, la circa 30 de kilometri de Biarritz.

Apoi, ele s-au deplasat la Cambo-les-Bains, pentru a fi primite cu Aurresku, dans tradiţional, înainte de a vizita Muzeul Edmond Rostand, autorul piesei de teatru “Cyrano de Bergerac”.

Brigitte Macron a dorit să le facă pe invitatele sale să descopere “cultura şi patrimoniul basce” şi “iniţiativele locale în materie de protecţie a oceanelor”, au precizat surse din anturajul ei.

În afară de Melania Trump, au fost prezente Akie Abe, soţia liderului nipon Shinzo Abe, Cecilia Morel, cea a chilianului Sebastian Pinera, Jenny Morrison, soţia premierului australian Scott Morrison, precum şi soţiile lui Donald Tusk, preşedinte al Consiliului European, şi al lui David Malpass, preşedintele Băncii Mondiale.

Luni, Primele Doamne vor asista de pe plaja Biarritz la demonstraţii de surf şi exerciţii de salvare pe mare. Ele se vor întâlni cu reprezentanţi ai asociaţiilor care activează în domeniul protecţiei oceanelor, una dintre temele summitului.

Cele mai citite

Instalațiile sanitare – Cum să le alegem pe cele mai calitative în funcție de buget

Un element esențial în amenajarea unei băi este bateria de chiuvetă baie. Cunoscută și sub...

Crește numărul cazurilor de tuse convulsivă. Sugarii, cei mai expuși

În cursul anului 2023 și până în aprilie 2024, țările UE/SEE au raportat aproape 60.000 de cazuri de tuse convulsivă, o creștere de 10...

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă