26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyle(P) La Trattoria Buongiorno, primăvara aduce delicii culinare noi cu ingrediente proaspete,...

(P) La Trattoria Buongiorno, primăvara aduce delicii culinare noi cu ingrediente proaspete, de sezon

Chef Ciprian Nicolescu spune Buongiorno Primavera la Trattoria Buongiorno prin câteva preparate vedetă ce pot fi savurate în restaurante în acest sezon. 

 

Filozofia din spatele noilor preparate este crearea unui gust echilibrat și desăvârșit prin asocieri creative de ingrediente naturale, proaspete și de sezon, folosind cât mai puține condimente „clasice”. 

Prezentarea a debutat prin explicarea faptului că folosirea condimentelor verzi precum busuioc, busuioc roșu, macriș roșu, mazăre, năut, coriandru, begonii, este o știință a gastronomiei fine, ce are ca scop echilibrarea gustului. Acestea sunt folosite nu doar ca decor, ci drept condimente care dau unicitate rețetei și definesc gustul.

Salata cu pui, ricotta, pepene galben, rucola și migdale (Insalata di pollo, ricotta con melone, rucola e mandorie) este o salată Signature by Ciprian Nicolescu, în care dulceața este asigurată de pepenele cantalup (cu coajă galben – portocalie), aciditatea este creată prin includerea portocalei, gustul sărat se datorează migdalelor, în timp ce senzația de crocant este realizată prin salata romaine și crutoane. Textura cremoasă este obținută prin brânza ricotta. Begonia aduce dulceață și completează aspectul proaspăt, de primăvară.

Chef Nicolescu a accentuat importanța folosirii ingredientelor de sezon, proaspete și foarte hrănitoare, pe care le numește „sănătate în farfurie”. 

Caracatița cu năut, fenicul și portocală (Primo di polpo, cecai, finocchi e aranci) continuă răsfățul gustului printr-o explozie de arome și culoare care se combină ideal într-o farfurie perfectă.

Gustul caracatiței marinate este completat de năut, morcov, grapefruit, fenicul, begonii și sosul signature.

 

Nu în ultimul rând, Ravioli umplute cu rață și sos de ciuperci sălbatice (Ravioli con anatra e funghi selvatica) reprezintă o vedetă absolută a noilor meniuri, nu doar datorită rețetei semnate de Chef Nicolescu, ci și pentru că pastele ravioli sunt pregătite în bucătăriile restaurantelor Trattoria Buongiorno. Ravioli din meniul de primăvară sunt homemade, handmade & crafted in the kitchen, ceea ce le asigură prospețime, un gust inconfundabil și o textură unică. Ele sunt create după o rețetă proprie, dezvoltată de Chef Ciprian Nicolescu, perfecționată de-a lungul mai multor ani.

Umplutura a fost realizată din rață confiată, cu piure de stafide aurii, iar sosul din ciuperci sălbatice. Gustul a fost întregit de parmezan și „pământ sicilian”, o combinație de parmezan cu boia afumată.

Noile preparate Signature Dish by Chef Ciprian Nicolescu vor putea fi comandate foarte curând din meniurile de primăvară ale restaurantelor Trattoria Buongiorno Primăverii, Victoriei, Lido, Arena (Bd. Basarabia), Băneasa și Centrul  Istoric.

 

Cele mai citite

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...
Ultima oră
Pe aceeași temă