17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: Matematic, s-a pierdut majoritatea în Parlament

Ciolacu: Matematic, s-a pierdut majoritatea în Parlament

“Matematic, s-a pierdut majoritatea, nu s-a aprobat ordinea de zi de astăzi. Urmează o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, se face un nou program şi intrăm iarăşi în logica constituţională. Dacă liderii de grup pică de acord şi preşedinţii celor două Camere, respectiv eu şi domnul Meleşcanu, e posibil. Dar la ultimul Birou permanent am hotărât că totuşi o să facem unul luni”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă votul pe moţiune va mai fi dat sâmbătă, aşa cum era stabilit de conducerea Parlamentului, Ciolacu a răspuns că nu.

“Acum s-a terminat, nu mai este posibil acum sâmbătă, fiindcă trebuie constituţional trei zile”, a explicate el.

Cât priveşte posibilitatea ca Viorica Dăncilă să-şi dea demisia în acest moment, Marcel Ciolacu a susţinut că înlăturarea unui guvern se face prin moţiune de cenzură.

“Înlăturarea unui guvern se face prin moţiune de cenzură. A fost un vot pe ordinea de zi. Guvernul va pleca când va trece moţiunea de cenzură”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cele mai citite

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...

Înțelegerea Declarației 700

Declarația 700 este un instrument esențial în cadrul sistemului de administrare fiscală din România, utilizat atât de antreprenori cât și de alte entități de...
Ultima oră
Pe aceeași temă