15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăCSM a închis procedura de numire a Adinei Florea la șefia SIIJ...

CSM a închis procedura de numire a Adinei Florea la șefia SIIJ – plenul a luat act de retragere

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea candidaturii depuse de doamna procuror Adina Florea şi constată închisă procedura de ocupare a funcţiei de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, se arată în minuta Consiliului Superior al Magistraturii.

În data de 5 decembrie, Florea a depus o cerere la CSM, de retragere a candidaturii din procedura de numire în funcția de șef al SIIJ.

De altfel, plenul CSM a avut, de 7 ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru șefia SIIJ (câștigat de Adina Florea), însă fără succes.

O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absența lor, care a dus la neîntrunirea cvorumului, iar în alte ședințe s-a produs un blocaj deoarece a fost număr egal de voturi pentru ambele opțiuni – „împotrivă” și „pentru”.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a anunțat că, în cazul în care pe ordinea de zi a unui plen la care va participa va fi inclusă numirea Adinei Florea, acesta va vota „împotrivă”.

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă