12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăPoliticăMihai Tudose va înmâna personal demisia președintelui Klaus Iohannis

Mihai Tudose va înmâna personal demisia președintelui Klaus Iohannis

Demisia lui Mihai Tudose nu a ajuns la Palatul Cotroceni. Mai mult, potrivit unor surse citate de Antena 3, Mihai Tudose va merge la Palatul Cotroceni pentru a-i înmâna personal demisia lui Klaus Iohannis.

Tudose şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru luni seară, după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD i-a retras sprijinul politic. 

La plecarea de la reuniunea CExN, Tudose a anunţat că îşi va depune demisia şi nu va asigura interimatul funcţiei, adăugând că în locul său de programul zilei de marţi se va ocupa vicepremierul Paul Stănescu. 

Guvernul a informat luni seara că adresa oficială privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge marţi la Administraţia Prezidenţială. “Premierul Mihai Tudose şi-a înaintat în această seară demisia din funcţie, urmând ca, potrivit Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidenţiale, în cursul zilei de mâine, o adresă oficială în acest sens”, se arăta în comunicatul Executivului. 

Potrivit sursei citate, ulterior, preşedintele Klaus Iohannis va emite decretul de vacantare a postului. “Conform procedurilor, preşedintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcţie a prim-ministrului Mihai Tudose şi va emite decretul de vacantare a postului, precum şi decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidenţiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial”, preciza comunicatul Executivului.

Cele mai citite

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă