12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSocialTulcea: Gravidele care ar putea naşte în perioada Codului Portocaliu au refuzat...

Tulcea: Gravidele care ar putea naşte în perioada Codului Portocaliu au refuzat spitalizarea

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Daniel Petrov, a declarat luni, în timpul şedinţei Colegiului Prefectural, că a luat măsuri pentru a interveni într-un timp cât mai scurt în sprijinul gravidelor.

“Deşi suntem mai bine pregătiţi decât în alte dăţi, avem o problemă cu persoanele gravide care, având în vedere precedentul cod portocaliu care nu s-a materializat, au refuzat în număr destul de mare de a se prezenta la unităţile spitaliceşti”, a afirmat inspectorul şef al ISU Tulcea, adăugând că şenilatele sunt pregătite să intervină cu operativitate dacă este cazul.

În prima parte a zilei de luni, autorităţile din comuna Casimcea au intervenit cu un utilaj în apropiere de satul Sarighiol de Deal pentru a debloca un autoturism şi un microbuz, care au derapat pe carosabilul acoperit de zăpadă.

ISU Delta a primit în sprijin două şenilate de la ISU Galaţi şi ISU Mureş, o autofreză de zăpadă şi o autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU Iaşi.

“Una dintre şenilate este la Staţia de pompieri Babadag, iar cealaltă la Secţia de pompieri Măcin”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă