18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri prezidențiale în Iran: Autoritățile electorale au aprobat organizarea de dezbateri în...

Alegeri prezidențiale în Iran: Autoritățile electorale au aprobat organizarea de dezbateri în direct

Autoritățile electorale din Iran au decis ca dezbaterile televizate pentru alegerile prezidențiale să fie în cele din urmă în direct, chiar dacă această decizie a fost inițial criticată de candidați și de opinia publică, potrivit AFP citat de Agerpres.

"Ținând cont de solicitările populației și candidaților (…), dezbaterile televizate vor fi în cele din urmă organizate în direct", a anunțat un responsabil al Ministerului de Interne.

Președintele moderat Hassan Rohani, care candidează pentru un al doilea mandat, și cei doi principali candidați conservatori, Ebrahim Raissi și Mohammad Bagher Ghalibaf, au criticat precedenta decizie a Comisiei de Propagandă Electorală care prevedea doar dezbateri înregistrate.

La anunțarea deciziei săptămâna trecută, ministrul de interne Abdolreza Rahmani Fazli a justificat interdicția dezbaterilor în direct afirmând că trebuie împiedicată difuzarea de false 'acuzații' în timpul confruntărilor între candidați.

Numeroși iranieni au criticat pe rețelele de socializare absența dezbaterilor în direct între candidații la președinție.

Prima dezbatere va avea loc vineri și va dura trei ore, urmând a fi prezenți toți cei șase candidați validați în cursă, a anunțat șeful Comisiei de Propagandă Electorală, citat de agenția de presă ISNA.

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă