16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBilanțul morților, după uraganul Irma, a crescut la 12

Bilanțul morților, după uraganul Irma, a crescut la 12

Cel puțin 12 persoane au murit, ca urmare a trecerii uraganului Irma prin Florida, potrivit ultimului bilanț furnizat de serviciile de salvare ale acestui stat din sud-estul Statelor Unite, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Numărul de decese confirmate care pot fi atribuite uraganului Irma se ridică în prezent la 12", a declarat, pentru AFP, purtătorul de cuvând Alberto Moscoso.

Irma a lăsat în urmă pagube considerabile în special în arhipelagul Keys, unde 85% dintre locuințe au fost total sau parțial distruse. Este locul care a fost lovit primul de Irma pe teritoriul SUA duminică dimineață, când uraganul era însoțit de rafale de vânt de peste 215 km/h.


Președintele american Donald Trump a anunțat că se va deplasa joi în Florida pentru a vedea la fața locului amploarea pagubelor, însoțit de soția sa Melania. „La modul general, toate casele din Keys au fost afectate într-un fel sau altul", a declarat marți șeful Agenției americane pentru situații de urgență (FEMA), Brock Long. Circa „25% din casele din Keys au fost distruse și 60% au fost avariate", a mai spus el.



În restul statului Florida, afectat mai puțin grav, viața a început să-și reia cursul normal. Peste 15 milioane de persoane nu dispun în continuare de electricitate, cărora li se adaugă un milion de persoane în statul vecin Georgia. Aeroportul din Miami și-a reluat marți parțial activitatea, operând la 30% din capacitate. Orașul nu a fost scutit de furturi și 25 de persoane au fost arestate, potrivit serviciilor de poliție.



 

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă