17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBoxeurul român Ronald Gavril a fost învins de americanul David Benavidez într-un...

Boxeurul român Ronald Gavril a fost învins de americanul David Benavidez într-un meci pentru titlul mondial WBC

Boxeurul român Ronald Gavril a fost învins la puncte, vineri, la Las Vegas, de americanul David Benavidez, într-un meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie.

Benavidez (20 ani) a fost văzut învingător de doi arbitri-judecători, cu 116-111 și 117-111, în timp ce Gavril a fost creditat ca învingător de altul, cu 116-111.

David Benavidez, care a obținut a 19-a sa victorie la profesioniști din tot atâtea meciuri (17 cu KO), a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria supermijlocie, dar și cel mai tânăr campion mondial la zi, indiferent de categorie.

Prima repriză a fost una de tatonare, după care Gavril a fost ceva mai activ, însă Benavidez a condus ostilitățile în următoarele runde, informează Agerpres.

Românul a revenit treptat în meci și a deținut inițiativa în rundele de la mijlocul confruntării. Bendavidez a dat semne de revenire în rundele 10 și 11, în aceasta din urmă punându-l în reală dificultate pe boxerul băcăuan. În ultima rundă, pe fondul dominării lui Benavidez, Gavril l-a surprins cu o lovitură de stânga la figură și l-a trimis pe american la podea, acesta fiind numărat de arbitru.

Ronald ''The Thrill'' Gavril (31 ani) a suferit a doua sa înfrângere la profesioniști, având 18 victorii (14 cu KO). Titlul WBC la supermijlocie fusese lăsat vacant de Badou Jack, colegul lui Gavril la Mayweather Promotions, care a urcat în categorie.

Ronald Gavril a ratat șansa de a deveni al cincilea boxeur român campion mondial la profesioniști, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu.

Cele mai citite

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă