12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFrittata cu verdețuri - gustul primăverii

Frittata cu verdețuri – gustul primăverii

Rețeta de weekend: Frittata cu verdețuri este una dintre cele mai ușoare rețete de primăvară, pe care toată lumea o poate prepara. Iată ce trebuie sa faceți pentru o mâncare delicioasă.

Ingrediente

-4-5 ouă

-o legătură de ceapă verde

-o mână de urzici (spălate și curățate)

-o legătură de leurdă

-smântână (32% grăsime)

-sare, piper

-ulei, unt

Mod de pregătire:

Încălzim cuptorul la 200 de grade, deși va intra ultimul în acțiune, trebuie să fie încins atunci când îi vine rândul. Pe aragaz, într-o tigaie, punem la topit un cubuleț de unt și un firicel de ulei. În acest amestec, sotăm mai întâi ceapa verde tocată în prealabil, apoi leurda și urzicile, tocate și ele grosier. Peste verdețuri, adăugăm câteva linguri de smântână și asezonăm cu sare și piper. La final, adăugăm peste ele ouăle băute și amestecăm continuu cu o lingură până când compoziția începe să capete formă, aproximativ 5 – 7 minute. Luăm tigaia cu totul și o introducem în  cuptorul încins alte 10 minute, să se coacă. E gata când devine rumenă, iar marginile se desprind ușor de tigaie.  

Rețetă prezentată de Nicolle Birta, de la www.bistromargot.ro

Cele mai citite

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...
Ultima oră
Pe aceeași temă