19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialO jucătoare de tenis italiană, suspendată două luni pentru dopaj

O jucătoare de tenis italiană, suspendată două luni pentru dopaj

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani a fost suspendată pentru o prioadă de două luni, după ce, la începutul anului, a fost depistată pozitiv la anastrozol. WTA a confirmat controlul pozitiv al sportivei, informează cotidianul L'Equipe, potrivit Agerpres.

Ca urmare a dezvăluirilor făcute de Corriere Della Sera, WTA a confirmat că Errani a fost controlată pozitiv la un test antidoping în afara competiției efectuat pe 16 februarie. La acest control, s-a depistat în eșantioanele sale letrozol (inhibator de aromatază nesteroid), precizează L'Equipe.

În 19 iunie, Errani a cerut să poată da explicații în fața unei comisii indepedente, așa cum avea dreptul, însă decizia oficială a fost dată abia pe 3 august. Întrucât nu a fost suspendată cu titlu provizoriu, Sara Errani a putut juca până la începutul lunii august.

În același timp, toate rezultatele obținute între 16 februarie și 7 iunie (data unui al doilea test care s-a dovedit negativ) sunt șterse din palmaresul său. Ea va putea din nou să se angajeze într-un turneu începând din 2 octombrie.

Sara Errani, care în 2013 a fost numărul cinci mondial, era înscrisă în calificări la Toronto, dar s-a retras din competiție.

Cele mai citite

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă