Nu știu cum am găsit de cuviință să amestec mămăliga cu leurdă, dar cert e că cele două fac pereche bună de tot! Un răsfăț chiar și pentru perioadele în care nu se ține post. Eu l-am combinat cu ardei copți și sparanghel.
Ingrediente:
– o cană de mălai
– 4 căni de apă
– o linguriță de sare
– 2 legături de leurdă
– 2 căței de usturoi
– 3-4 ardei copți
– câteva fire de sparanghel
Mod de preparare:
Se pune mălaiul la fiert, ca pentru o mămăligă clasică. Separat, se trag la tigaie cu puțin unt/ulei de măsline cățeii de usturoi zdrobiți. Peste ei se aruncă frunzele de leurdă tăiate nu foarte mărunt. Se sărează și se piperează și se lasă pe foc până se înmoaie leurda. Când mămăliga e pe jumătate fiartă, se iau frunzele de leurdă (fără cățeii de usturoi) și se amestecă în mămăligă. La final, mămăliga se așază în farfurii, iar pe deasupra ei se pun ardeiul copt tăiat mărunt și câteva fire de sparanghel –
pe care l-am gătit între timp în tigaia în care am preparat leurda.
Alina Sin, Taste of Sin
www.tasteofsin.ro