18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportSimona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Shenzhen. Sportiva...

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Shenzhen. Sportiva rămâne pe locul 1 WTA

În urma acestui succes, Halep se menține pe locul I în clasamentul WTA pentru a 14-a săptămână la rând şi va fi principala favorită la Australian Open, primul Grand Slam al anului (15-28 ianuarie).

Înaintea acestei partide, cele două jucătoare se mai întâlniseră o dată, anul trecut, pe iarbă, la Eastbourne. Atunci, Halep s-a impus în trei seturi, revenind după un prim set exploziv al chinezoaicei (scor 3-6, 6-3, 6-2).

Acum, istoria s-a repetat. Duan, 1,86 metri înălţime, a început agresiv, cu serviciu puternic (constant peste 160 de kilometri/oră), lovituri tari, trimise alternativ către liniile laterale ale terenului, şi retururi bine plasate. Duan a obţinut un break la 2-1, pe care l-a păstrat pâna la finalul setului, câştigat cu 6-3, în 32 de minute.

Însă sportiva chineză de 28 de ani a început să scadă în precizie la serviciu. Halep a simţit slăbiciunile adversarei şi a început să puncteze din ce în ce mai mult pe tabelă. La 2-1, Halep a avut primele ei mingi de break în acest meci, a fructificat una, apoi a câştigat alte opt ghemuri la rând. După primele trei, setul al doilea s-a încheiat cu 6-1 pentru Halep, într-o oră de la start.

Yin-Ying Duan a acuzat dureri la coapsa stângă, a cerut time-out medical, astfel că decisivul s-a reluat după o pauză de aproximativ opt minute. Chinezoaica a încercat să se agaţe de acest meci, dar a mai reuşit câte ceva pe tabelă după ce Halep a ajuns la 5-0. Duan a luat două ghemuri la acest scor, înainte ca Simona Halep să pună capăt decisivului, cu 6-2, şi meciului, după o oră şi 37 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua pentru prima dată cu Arina Sabalenka din Belarus, în vârstă de 19 ani şi ocupantă a locului 73 WTA. Sabalenka are partide bune la Shenzhen, obţinând două victorii destul de clare, 6-4, 6-4, cu Monica Niculescu şi 6-1, 6-0, cu Danka Kovinici din Muntenegru.

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă