23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportVal de susținere pentru Simona Halep, după ce a pierdut finala de...

Val de susținere pentru Simona Halep, după ce a pierdut finala de la Australian Open

„Atât de aproape. Nu înceta să crezi, titlul de Grand Slam va veni. Eşti o mare luptătoare şi visul tău va deveni în curând realitate!”, a notat Gheorghe Hagi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Şi clubul de fotbal patronat de Gheorghe Hagi a avut un mesaj pentru jucătoarea din Constanţa: „FC Viitorul şi Academia Hagi îi mulţumesc Simonei Halep pentru mândria de a ne oferi o nouă finală de Grand Slam. Ştim că astfel de performanţe nu se pot realiza fără foarte multă muncă, fără o ambiţie extraordinară şi cu siguranţă că va veni şi momentul mult aşteptat de a câştiga un astfel de turneu. Simona Halep este un exemplu pentru noi toţi de sacrificiu, de a lupta până la capăt cu toate resursele”.

Fosta atletă Constantina Diţă, campioană olimpică la maraton în 2008 la Beijing, a felicitat-o pe Simona pentru performanţa sa, tot prin intermediul reţelei de socializare Facebook. „Felicitari, Simona! Chiar dacă nu ai câştigat azi, o să vină şi ziua ta să câştigi un GS… ai luptat până la capăt!”, a scris Diţă.

Antrenorul echipei de fotbal Astra Giurgiu, Edi Iordănescu, i-a transmis Simonei: „Rămâi o mare Campioană, care face cinste României!!”

Și deputatul PSD Ioana Bran, propusă ministru al Tineretului şi Sportului, a avut un mesaj: „Am văzut astăzi un popor unit în jurul unui simbol naţional. Acest lucru mă determină să acord o atenţie deosebită “ambasadorilor” României, care sunt sportivii de performanţă. Îţi mulţumesc Simona Halep pentru efortul, dăruirea şi sacrificiul tău care i-a unit astăzi pe români! Astăzi, Simona, nu ai fost înfrântă! Astăzi, Simona, nu ai pierdut! Astăzi a câştigat România! Felicitări, Simona! România se mândreşte cu tine!”.

Pe plan internaţional, o serie de foste sau actuale jucătoare de tenis au avut reacţii după finala dramatică de la Melbourne, transmite Agerpres.

Britanica Johanna Konta a scris pe Twitter: „Sunt incredibil de mândră că fac parte din tenisul feminin într-o zi ca asta şi într-o vreme ca asta. Ce turneu pentru @CaroWozniacki şi @Simona_Halep!”

Anne Keothavong, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cupa Marii Britanii, a afirmat în aceeaşi reţea: „Vai, această finală a fetelor a avut de toate. Nu mă pot decide deloc”. Apoi a mai scris: „Incredibilă finală. Jos pălăria pentru ambele fete. Bucuroasă pentru Wozniacki şi sunt sigură că nu va mai fi mult până o vom vedea şi pe Halep câştigând un Slam”.

Jucătoarea americană de tenis Varvara Lepchenko a scris: „Ce finală extraordinară! Am privit totul!!! cu nervii întinşi”.

Americanca Bethanie MattekSands a fost scurtă şi concisă: „Meciul acesta m-a adus pe marginea scaunului”. Apoi, mai târziu, a adăugat: „În extaz pentru @CaroWozniacki! A meritat! Dar mândră pentru @Simona_Halep. Ştiam că rezultatul va scoate la iveală emoţii extreme şi contrastante”.

Jucătoarea americană Heather Watson şi-a exprimat părerea de rău că una dintre jucătoare a a trebuit să piardă: „Nu se poate ca ambele fete să câştige?? ambele o merită”.

Pe aceeaşi lungime de undă a fost şi jucătoarea australiană Casey Dellacqua: „Sunt prea emoţionată. Aşa de intens e acest meci şi e trist că cineva trebuie să piardă”. „Ce finală grozavă! Wow!!! Felicitări @CaroWozniacki !! A meritat aşteptarea pentru primul tău titlu de Mare Şlem, meritat. Jos pălăria pentru @Simona_Halep, un turneu fantastic”.

Fosta jucătoare spaniolă Conchita Martínez a apreciat spectacolul de la Melbourne: „Ce finală la @AustralianOpen, mulţumim @Simona_Halep şi @CaroWozniacki pentru această luptă extraordinară. Felicitări amândurora”.

Franţuzoaica Marion Bartoli a apreciat că este una dintre cele mai frumoase finale văzute: „Cred că este una dintre cele mai frumoase finale feminine pe care am văzut-o vreodată. Vorbesc despre luptătoare incredibile pe teren. Sunt tristă că una a trebuit să piardă, pentru că ambele au fost dincolo de extraordinar”.

Fostul campion german Boris Becker a avut şi el cuvinte frumoase despre finaliste: „Ce meci!!! @CaroWozniacki v @Simona_Halep …ambele jucătoare merită tot creditul din lume, dar e timpul ca #Wozniacki să strălucească #1 #Champion”.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă cu 7-6 (2), 3-6, 6-4 de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, sâmbătă, la Melbourne, în finala turneului Australian Open.

Halep (26 de ani) a ratat pentru a treia oară cucerirea unui titlu de Mare Şlem, după ce a pierdut două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Wozniacki (27 ani), care de luni va fi din nou numărul unu mondial, după o pauză mai lungă de şase ani, cucereşte primul său Grand Slam, la a treia finală jucată (a pierdut la US Open în 2009 şi 2014).

Halep va pierde locul 1 mondial pe care îl ocupa din data de 9 octombrie (16 săptămâni consecutive).

Wozniacki a primit un cec de 4 milioane de dolari australieni şi 2.000 de puncte WTA pentru victoria sa, în timp ce Halep a fost recompensată cu 2 milioane de dolari şi 1.300 de puncte.

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă