SUA ar putea include din nou Coreea de Nord pe lista țărilor care susțin terorismul

Secretarul de stat Rex Tillerson a anunțat că Statele Unite ar putea include din nou Coreea de Nord pe lista țărilor care sprijină terorismul.

Mihai Diac 0 comentarii

Secretarul de stat Rex Tillerson a anunțat că Statele Unite ar putea include din nou Coreea de Nord pe lista țărilor care sprijină terorismul, informează Reuters citată de Agerpres.

"Revizuim toate statutele Coreei de Nord, atât în privința sponsorizării de stat a terorismului, cât și a altor modalități prin care putem face presiuni pe regimul de la Phenian să reia cooperarea cu noi, dar o cooperare de pe o poziție diferită de cea de la discuțiile precedente", a declarat miercuri Tillerson.

"Evaluăm toate aceste opțiuni", a precizat șeful diplomației americane.

Rex Tillerson a mai afirmat că "un Iran necontrolat are potențialul de a o lua pe același drum ca și Coreea de Nord și de a lua după el întreaga lume". "O politică completă față de Iran necesită abordarea tuturor amenințărilor din partea Iranului și este clar că sunt multe", a continuat Tillerson.

Miercuri, Teheranul a fost ținta criticilor și din partea secretarului american al apărării, Jim Mattis, care a declarat în Arabia Saudită că Iranul este prezent în toate problemele din Orientul Mijlociu. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, ceruse deja revizuirea întregii politici față de Iran, inclusiv a sancțiunilor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...