16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăȘtirile zileiJohnson & Johnson vrea să înceapă testarea vaccinului pentru Covid-19 pe tineri...

Johnson & Johnson vrea să înceapă testarea vaccinului pentru Covid-19 pe tineri de 12-18 ani

Directorul companiei Johnson & Johnson a declarat că intenţionează să înceapă cât mai curând posibil testarea vaccinului său experimental pentru Covid-19 pe tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

În funcţie de siguranţă şi de alţi factori, compania intenţionează să testeze ulterior chiar şi copii mai mici, a spus dr. Jerry Sadoff, cercetător la divizia Janssen a J&J.

J&J a început în luna septembrie să testeze vaccinul pe adulţi, într-un studiu clinic de fază a treia care include 60.000 de voluntari. Compania a oprit temporar studiul în această lună, din cauza unui eveniment grav care a implicat pe unul dintre participanţi la cercetare. Studiul a fost reluat săptămâna trecută.

Grupul farmaceutic american Pfizer a început deja să testeze vaccinul pentru Covid-19 pe care îl dezvoltă împreună cu compania germană BioNTech pe copii cu vârste chiar şi de 12 ani.

Cele mai citite

OMS avertizează. Doar trei zile vor mai putea funcționa serviciile de sănătate din sudul Fâșiei Gaza

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că mai există combustibil suficient pentru a asigura funcționarea serviciilor de sănătate din sudul Fâșiei Gaza doar pentru...

Medvedev: “Nu trebuie să existe loc pentru sancțiuni ilegale”

Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat pe platforma X, fosta Twitter, un mesaj prin care a vorbit despre sancțiunile ilegale...
Ultima oră
Pe aceeași temă