16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăȘtirile zileiSolicitările medicale la UNTOLD au înregistrat o scădere faţă de anul trecut

Solicitările medicale la UNTOLD au înregistrat o scădere faţă de anul trecut

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de duminică spre luni, când au primit îngrijiri 524 de persoane.

Comparativ cu ediţia 2017 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o uşoară scădere, de 4,5%.

Afecţiunile pentru care a fost necesară intervenţia salvatorilor au fost diverse – escoriaţii, dureri de cap, consum în exces de alcool până la suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe.

Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din pompieri militari ai ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă şi pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni medicale.

Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost şase puncte medicale avansate, deservite de personal şi echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj, precum şi studenţi voluntari ai SMURD Cluj. Premergător evenimentului, inspectorii ISU Cluj au desfăşurat controale preventive atât la amenajările temporare şi obiectivele din perimetrul locaţiei, cât şi în zonele adiacente.

Peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD au asigurat în perioada 2-5 august măsuri suplimentare la festivalul de muzică.

Au fost mobilizaţi pompieri din IGSU Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş.

Cele mai citite

Instalațiile sanitare – Cum să le alegem pe cele mai calitative în funcție de buget

Un element esențial în amenajarea unei băi este bateria de chiuvetă baie. Cunoscută și sub...

Eficiente și igienice – alege consumabilele de hârtie de unică folosință!

În orice domeniu profesional - sanatate, educație, HoReCa, administrație publică, economic -  igiena este un detaliu important pentru a menține un mediu de lucru...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă