12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăAldineVIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 7 - Traian Vuia

VIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 7 – Traian Vuia

Academia de Științe din capitala Franțe i-a răspuns franc: zborul cu un aparat mai greu decât aerul nu este decât un vis. Altfel spus, Traian Vuia avea în față toate condițiile pentru a renunța la idealurile sale.

Dar el se încăpățânează, își construiește “Liliacul” și se ridică de la sol. Primul om care a zburat cu un aparat autopropulsat, fără ajutor extern, a fost român – Traian Vuia.

Despre Învață Aripile-ți să Zboare!

Atât de fecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii.

Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurintă orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.

Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul “Învață Aripile-ți să Zboare!”, susținut de România liberă.

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie “hrănit” cu modele de normalitate. Pe aceast idee se ridica proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea și curajul de a crede in noi.

Cele mai citite

Piedone, Firea, Nicușor și Burduja vor în primărie; primăria ar putea intra în Șoșoacă

IlustrațieȘ Marian Avramescu Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu – Piedone, Sebastian Burduja și teoreticul candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) visează să...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Irina Begu, în „sferturile” turneului ITF de la Wiesbaden

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Wiesbaden, după ce a învins-o în trei seturi pe elveţianca Simona...
Ultima oră
Pe aceeași temă