11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăCulturăCinci spectacole de teatru la Maratonul de teatru pentru adolescenți - PREZENT

Cinci spectacole de teatru la Maratonul de teatru pentru adolescenți – PREZENT

Maratonul de teatru pentru adolescenți – PREZENT s-a încheiat cu prezentarea a 5 spectacole de teatru în data de 1 octombrie cu tema Ne arde casa!/ Our house is on fire!.

Cele cinci spectacole RECYCLE DREAM – Compania de teatru OKaua, Celui care reciclează… – Victory of Art, Habitat – Acting Up, Moara cu noroi – Playhood Ferentari, Gunoaie de adormit copii – Brainstorming au fost transmise live din studio între 17.00 și 21.30 seara, iar acum sunt disponibile pe canalul de Youtube al Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS).

Compania de Teatru OKaua, RECYCLE DREAM: Lupta pentru o lume curată a devenit un adevărat război, cu arme dintre cele mai diverse. În povestea noastră lupta unor eco-voluntari devine un coșmar, într-un viitor posibil, pe care nu ni-l dorim. Norocul e că din coșmarul nostru încă te poți trezi.

Victory of Art, Celui care reciclează…: 5 deșeuri aruncate la gunoi stau și își filozofează soarta. Ce se întâmplă după ce sunt arse? Sunt limitate la un singur uz? Există oare reciclare? Aceste discuții provoacă dispute între deșeurile care ajung chiar la un vot în urma căruia cineva o să fie exclus din coșul de gunoi. Vor crește astfel șansele de salvare ale celorlalți?

Acting Up, Habitat: Spectacolul propune o lume în care natura ripostează atunci când omul nu are grijă de ea. O lume în care un colț al naturii, aflat într-o pădure, prinde viață. Copacii, insectele și păsările ne arată lucrurile pe care acestea le simt, atunci când nu le este respectat habitatul.

Playhood Ferentari, Moara cu noroi: Ședința publică din incinta primăriei localității Susenii de Jos ia o turnură neașteptată. Primarul comunei împreună cu soția, propun cetățenilor implementarea unui proiect european ambițios, care promite să schimbe spectaculos calitatea vieții din Susenii de Jos. Politică, ecologie și viața satului românesc, într-o pastilă teatrală de 30 de minute în care personajele întreabă multe dar află puține, un dialog surd între autorități și cetățeni și multă viziune izvorâtă din filonul nesfârșit de înțelepciune mioritică.

Brainstorming București, Gunoaie de adormit copii: Spectacolul vorbește despre o problemă ecologică prezentă în țara noastră de prea mult timp, ce pare că nu are o rezolvare. Gropile de gunoi de la marginile orașelor au fost constant prezente și ignorate, reprezentând un adevărat focar de infecții și nedreptăți. Între timp, oamenii strâmbă din nas și închid ochii când aud “ecologie”. Ignorând clișeele precum muzica tristă de fundal și efectele ieftine dramatice, spectacolul urmărește o comunitate de rromi din Craica, o comună de la marginea orașului Baia Mare, în care oamenii trăiesc în și din gunoaie ca urmare a rasismului ecologic. La fel ca țestoasele pe care le vedem mereu pe Facebook și peste care dăm mereu skip, acești oameni trăiesc din resturi, murind ulterior din cauza lor, în timp ce noi ne purtăm de parcă dezastrul nu este deja aici.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă