14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Criza pandemiei stimulează construcțiile și arhitectura

Fenomenul pandemiei a provocat modificări esenţiale în stilul de viaţă, iar casa şi locuirea sunt acum privite din alte perspective. Statul mai mult acasă precum şi necesitatea lucrului la domiciliu în multe cazuri schimbă mult datele problemei. 

În ţară au fost construite multe locuinţe noi, cele vechi necesită a fi renovate atât la exterior cât şi la interior iar într-o proporţie covârşitoare locuinţele sunt în proprietate privată.

Pandemia și criza economică au avut ca rezultate, mai degrabă, restrângeri de activităţi şi stoparea unor proiecte. Totuși este anunțată lansatea unei noi publicații online în domeniul arhitecturii, designului şi artei, denumită Lifeandstyle.ro.

Cum ar trebui să fie casele noastre? Pentru cei care intenţionează să devină proprietari este mai bine să opteze pentru o casă în afara oraşului sau pentru un apartament? Cum să îşi amenajeze interiorul în condiţiile în care vor petrece mai mult timp în locuinţă având deci nevoie de mai mult confort? Cum să-şi amenajeze biroul de acasă? Dar camera copilului în condiţiile în care şcoala se face de multe ori de acasă? Cum să-şi petreacă timpul acasă, ce activităţi noi ar putea practica? Acestea sunt numeroase întrebări la care mulţi oameni aşteaptă răspunsuri, soluţii, modele şi inspiraţie.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă