18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieBursa deschide în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi

Bursa deschide în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, pierdea 0,09% din valoare, indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o pierdere de 0,76%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, scădea cu 0,03%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, se deprecia cu 0,20%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a coborât cu 0,31%.

Valoarea totală a schimburilor realizate marţi dimineaţa pe Bursa de Valori Bucureşti se situa la 454.275 de lei (97.870 de euro).

Acţiunile Oil Terminal se apreciau cel mai mult de pe piaţa principală, respectiv cu 3,95%, fiind urmate de titlurile Vrancart, cu 3,05%, şi MedLife, cu 1,08%.

Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Patria Bank, de 2,59%, la SIF Banat-Crişana (-1,92% ) şi Compa (-1,92%).

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă