19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăEconomieBursa deschide în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi

Bursa deschide în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, pierdea 0,09% din valoare, indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o pierdere de 0,76%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, scădea cu 0,03%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, se deprecia cu 0,20%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a coborât cu 0,31%.

Valoarea totală a schimburilor realizate marţi dimineaţa pe Bursa de Valori Bucureşti se situa la 454.275 de lei (97.870 de euro).

Acţiunile Oil Terminal se apreciau cel mai mult de pe piaţa principală, respectiv cu 3,95%, fiind urmate de titlurile Vrancart, cu 3,05%, şi MedLife, cu 1,08%.

Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Patria Bank, de 2,59%, la SIF Banat-Crişana (-1,92% ) şi Compa (-1,92%).

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă