19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăEconomieComisia europeană lansează consultare publică privind relansarea economică

Comisia europeană lansează consultare publică privind relansarea economică

O Uniune Europeană puternică are nevoie de o politică comercială și de investiții solidă pentru a sprijini redresarea economică, pentru a crea locuri de muncă de calitate, pentru a proteja întreprinderile europene împotriva practicilor neloiale de pe piața internă și din străinătate și pentru a asigura coerența cu priorități mai ample în domeniul durabilității, al schimbărilor climatice, al economiei digitale și al securității, este measjul transmis de Comisia Europeană.

În acest context a fost lansată o consultare publică prin care se solicită contribuții atât din partea Parlamentului European cât și a statelor membre dar, mai ales, din partea societății civile, cea care resimte din plin efectele pandemiei.

„Obiectivul Comisiei este de a ajunge la un consens în ceea ce privește o nouă direcție pe termen mediu pentru politica comercială a UE, care să răspundă la o varietate de noi provocări globale și să țină seama de învățămintele desprinse din criza provocată de coronavirus.”, sunt de părere oficialii Comisiei Europene.

Rezultatele acestei noi consultări vor fi integrate într-o comunicare care urmează să fie publicată spre sfârșitul anului. Revizuirea finală va fi rezultatul unui proces transparent și incluziv, ce va include consultarea publică online, discuțiile cu Parlamentul European și statele membre, precum și implicarea părților interesate relevante și a reprezentanților societății civile.

Consultarea acoperă toate subiectele relevante pentru politica comercială a UE, cu un accent deosebit pe următoarele aspecte: Construirea unei economii a UE rezistente și sustenabile după coronavirus; Reformarea Organizației Mondiale a Comerțului; Crearea de oportunități comerciale globale pentru întreprinderi, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii; Maximizarea contribuției politicii comerciale la abordarea principalelor provocări globale, cum ar fi schimbările climatice, dezvoltarea durabilă sau tranziția digital; Consolidarea relațiilor comerciale și de investiții cu principalii parteneri comerciali; Îmbunătățirea condițiilor de concurență echitabile și protejarea întreprinderilor și a cetățenilor din UE.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă