10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăEconomieCoronavirusul exercită presiuni de apreciere a francului elveţian

Coronavirusul exercită presiuni de apreciere a francului elveţian

Acesta a subliniat necesitatea unei politici monetare expansioniste pentru a ţine sub control moneda care este considerată un plasament sigur în perioadele volatile.

Francul s-a apreciat săptămâna trecută, în raport cu euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, existând indicii că Banca Naţională Elveţiană a reluat intervenţiile pe piaţa valutară.

”Considerăm că virusul a jucat un rol în aprecierea recentă a francului elveţian”, a declarat Jordan publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un interviu care va fi publicat azi, conform News.ro.

”Apetitul pentru risc din pieţe a scăzut. Aşa cum este cazul în astfel de situaţii, francul s-a apreciat în consecinţă”, a spus Jordan.

În pofida relaxării recente a tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China, incertitudinile globale au convins Banca Naţională a Elveţiei că actuala politică expansionistă este corectă, a spus Jordan.

Banca Naţională a Elveţiei are cele mai scăzute dobânzi din lume şi s-a angajat să intervină pe piaţa valutară pentru a reduce presiunile asupra francului, a cărui valoare ridicată afectează economia Elveţiei, care este dependentă de exporturi.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă