10.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Energia electrică pentru populație se va scumpi cu până la 26 la sută, de la 1 ianuarie

Energia electrică pentru populaţie se va scumpi cu procente între 13 și 26 la sută de la data de 1 ianuarie 2021, întrucât piața din România va deveni complet liberalizată.

Majorarea de prețuri devine posibilă întrucât, de la data de 1 ianuarie 2021, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) nu va mai stabili prețuri pentru consumatorii casnici. Din acest motiv, Asociaţia Energia Inteligentă (AEI) cere Parlamentului, conform unui comunicat de presă transmis luni, 28 decembrie, să amâne cu şase luni momentul liberalizării prețurilor.

În caz contrar, consumatorii care rămân cu actualele lor contracte, la preţuri de serviciu universal, urmează a plăti cu 13 până la 26 la sută mai mult, de la data de 1 ianuarie.

Pentru a evita această situație, până la data de 30 ianuarie 2021 se poate semna un nou contract. Acesta poate fi încheiat fie cu furnizorul de electricitate actual, fie cu un alt furnizor. Dacă nu se semnează un asemenea contract nou, prețul va fi cel al serviciului universal.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă