12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăEconomieForțele Aeriene Române încep modernizarea avioanelor IAR 99

Forțele Aeriene Române încep modernizarea avioanelor IAR 99

Compania israeliană Elbit Systems anunță, luni, că a câștigat un contract de aproximativ 27 de milioane de dolari de la firma românească Avioane Craiova SA.

Contractul se referă la prima fază a programului de modernizare a avioanelor trainer IAR-99 Standard ale Forțelor Aeriene Române. Contractul va fi executat pe o perioadă de patru ani și include suport logistic integrat.

Conform contractului, compania Elbit Systems va echipa aeronavele a IAR-99 Standard cu sisteme avansate de avionică și sistem de instruire „Embedded Virtual Avionics”, precum și capacități de „Close Air Support” și capacități „Air to Air”.

“Această revitalizare a avionului va facilita o tranziție eficientă a piloților RoAF către operarea avioanelor de vânătoare avansate de tip F-16”, precizează comunicatul firmei Elbit.

„Suntem onorați să oferim sprijin continuu pentru Forțele Aeriene Române. Acest program de actualizare urmează o serie de tehnologii livrate de Elbit Systems către aviația militară română în colaborare cu companii românești, inclusiv upgrade-uri la scară largă pentru diferite avioane, precum și furnizarea de capabilități avansate pentru elicoptere”, a declarat Yoram Shmuely, directorul general al Elbit Systems Aerospace.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă