23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăEconomieInginerii elvețieni văd un viitor sumbru pe fondul crizei Covid -19

Inginerii elvețieni văd un viitor sumbru pe fondul crizei Covid -19

Swissmem a dezvăluit o imagine sumbră a situației, adăugând că se teme de pierderi semnificative de locuri de muncă în următorul an, pe măsură ce companiile s-au adaptat la recesiune.
 
“Perspectivele pe termen scurt lasă puțin loc pentru optimism”, a declarat organismul din industrie într-o declarație.
 
Izolarea la nivel mondial pentru combaterea noii pandemii de coronavirus a lovit cererea, a declarat organizația, comenzile din al doilea trimestru fiind în scădere cu 19,5% față de trimestrul II 2019.
 
Vânzările la companiile membre au scăzut cu o medie de 19,7%, în timp ce exporturile au scăzut cu un sfert.
 
Ca urmare, utilizarea capacității fabricii a scăzut la 77% în iulie, un nivel înregistrat ultima dată în timpul crizei financiare din 2009, a declarat Swissmem.
 
Deși Elveția este mai renumită pentru ceasuri și ciocolată, ingineria mecanică și electrică este o parte esențială a economiei țării, contribuind cu 25% la valoarea exporturilor sale.
 
În total, sectorul are 319.600 de angajați, în scădere cu 1% față de primul trimestru.
 
Directorul Swissmem, Stefan Bruppbacher, a declarat că este foarte îngrijorat și se teme de “reduceri semnificative ale locurilor de muncă” în următoarele 12 luni, pe măsură ce companiile au redus costurile.
 
“Situația din industriile MEM elvețiene este sumbră și există o mare incertitudine pe multe piețe de vânzări”, a afirmat el. “O redresare treptată nu este de așteptat pentru majoritatea companiilor până anul viitor.”
 
Creșterea valorii francului elvețian față de dolar și euro – determinată de cererea investitorilor de active sigure în timpul crizei – a fost menționată ca o dificultate suplimentară căci a dus la reducerea marjelor de profit, a declarat Swissmem.
 
Recenta redresare a Indicelui Managerilor de Achiziții (PMI) a oferit unele încurajări, a declarat Swissmem, deși acest lucru a însemnat doar o stabilizare la un nivel scăzut, mai degrabă decât orice îmbunătățire majoră.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă