17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăEconomieMatteo Salvini: Nu schimbăm Europa prin provocări

Matteo Salvini: Nu schimbăm Europa prin provocări

“Nu schimbăm Europa prin provocări”, a declarat Salvini la radio, în legătură cu gestul lui Angelo Ciocca, care şi-a scos un pantof şi l-a apăsat pe hârtiile cu notele comisarului european Pierre Moscovici după conferinţa de presă a acestuia privind respingerea proiectului de buget al Italiei.

“Nu vreau să ies din Europa, nu vreau să ies din euro, nu vreau să lovesc în mese cu pantofii, însă lăsaţi-i pe italieni să lucreze”, a adăugat Salvini.

Comisia Europeană a respins marţi proiectul de buget al Italiei, în bună măsură în afara ţintelor europene, o decizie inedită, şi a cerut guvernului coaliţiei populiste să îi prezinte un buget revizuit în trei săptămâni.

După ce a vorbit despre o “lipsă de respect” a lui Ciocca, Moscovici a revenit miercuri dimineaţă în termeni mai duri asupra acestui gest “grotesc”.

“La început zâmbim şi banalizăm pentru că este ridicol, apoi ne obişnuim cu o violenţă simbolică surdă, iar într-o zi ne trezim cu fascismul. Să rămâne vigilenţi! Democraţia este o comoară fragilă”, a scris el pe Twitter.

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

La summitul de pace din Elveția au fost invitate 160 de țări. Rusia nu e pe listă

Război în Ucraina. Summitul de pace va avea loc în 15 şi 16 iunie în Elveţia. Vestea a fost confirmată de Volodimir Zelenski. Rusia...

Accident rutier pe DN19A, în Satu Mare. Patru persoane au ajuns la spital

Patru persoane, doi copii şi doi adulţi, au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs joi pe DN 19A, în zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă