10.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Premierul și câțiva miniștri sunt convocați la șeful statului. Se discută Planul de reziliență

Președintele Klaus Iohannis a convocat, joi, o ședință de lucru la care vor participa premierul Florin Cîțu și câțiva principali miniștri cu atribuții în domeniul economic.

Astfel, potrivit unui anunț transmis de Guvernul României, programul premierului Florin Cîțu include, în ziua de joi, 21 ianuarie, o „Participare la ședința de lucru cu președintele României, Klaus Iohannis, alături de viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea”.

Ședința convocată de șeful statului va începe la Palatul Cotroceni la ora 14,30.

Este foarte posibil ca la această ședință să se discute modificările propuse la Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

După cum se știe, acum câteva zile, ministrul Cristian Ghinea avertiza că, în actuala lui formă, PNRR al României nu respectă cele două praguri indicate de Uniunea Europeană. Acestea sunt de a aloca minimum 37 la sută din bani pentru “tranziţia verde” şi de a aloca minimum 20 la sută pentru digitalizare.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă