16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăEconomieProteste al brancardierilor, infirmierilor şi Biologilor în faţa Ministerului Finanţelor

Proteste al brancardierilor, infirmierilor şi Biologilor în faţa Ministerului Finanţelor

Aproximativ 150 de angajați din sistemul sanitar sunt în protest, în fața Ministerului Finanțelor, informează Ştirile TVR.

Ei cer plafonarea sporurilor la 30% pe ordinatorul de credite, adică pentru fiecare spital în parte. Acum, unii angajați primesc sporuri care ajung chiar și la 85%.

De exemplu, cei care lucrează la Terapie Intensivă sau în unitățile de primiri urgențe se tem că prin plafonarea sporurilor la 30% pe întreg spitalul, sporurile ar urma să scadă chiar la 10%.

Protest. Sanitarii se consideră discriminaţi

Altă nemulțumire este discriminarea prin care, spun ei, Guvernul a decis să mărească doar salariile asistenților și medicilor, chiar și cu 170%.

Își doresc ca de astfel de măriri să beneficieze toți angajații. Mitingul programat peste două zile, în fața Ministerului Muncii, a fost anulat din cauza vremii.

Săptămâna viitoare vor avea loc alte două proteste și se strâng semnături pentru declanșarea grebei în sistemul sanitar, grevă care ar urma să fie demarată în luna aprilie.

Cele mai citite

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

ONU a estimat la 30-40 de miliarde de dolari cheltuielile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă după aproape şapte luni de...

Nașterile și căsătoriile în Germania au ajuns la cele mai scăzute niveluri în 2023 din ultimul deceniu

Naşterile şi căsătoriile în Germania au atins în 2023 cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu, conform rezultatelor preliminare date publicităţii de Biroul Federal...
Ultima oră
Pe aceeași temă