13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăEconomieUNTRR cere eurodeputaţilor să întoarcă Pachetul Mobilitate la Comisia Europeană

UNTRR cere eurodeputaţilor să întoarcă Pachetul Mobilitate la Comisia Europeană

Patronatul consideră că Pachetul Mobilitate 1 nu poate intra în trialog fără o evaluare a impactului asupra pieţei de transport şi asupra mediului.

Comisia de Transport şi Turism a Parlamentului European – TRAN va decide joi soarta Pachetului Mobilitate 1, cuprinzând 3 dosare legislative de o importanţă majoră pentru viitorul transportatorilor rutieri români în Uniunea Europeană (UE) şi având totodată efecte importante asupra realizării obiectivelor europene şi globale urgente de protecţie a mediului.

”UNTRR solicită implicarea tuturor Eurodeputaţilor români pentru a determina membrii TRAN din respectivele lor grupuri politice să susţină întoarcerea celor 3 dosare fierbinţi ale Pachetului Mobilitate 1 la Comisia Europeana şi evitarea începerii trialogului pe actualul Pachet Mobilitate 1, pentru că adoptarea acestuia ar afecta grav activitatea transportatorilor români în UE, funcţionarea pieţei unice europene şi realizarea obiectivelor UE de decarbonizare a transporturilor”, se arată în comunicat.

Totodată, transportatorii consideră că desemnarea unui comisar român pentru portofoliul „Transporturi” va putea oferi României şi statelor est – europene oportunitatea unei abordări corecte a pachetului şi promovării unor soluţii echilibrate, pentru reducerea decalajelor create între statele membre estice şi cele occidentale.

”Reamintim că Pachetul Mobilitate 1, publicat în 2017 pe fondul protecţionismului în creştere al Statelor vestice membre ale Alianţei Rutiere, nu a putut fi adoptat în legislatura europeană precedentă după aproape 2 ani de dezbateri aprinse la nivel european, din cauza mai multor prevederi periculoase de modificare a legislaţiei europene în domeniul transporturilor, propuse de Parlamentul European precedent, de Consiliu şi de Comisia Europeană fără o evaluare a impactului acestora asupra pieţei de transport şi asupra mediului”, se arată în comunicat.

Cele mai citite

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

Rusia – Ucraina, ziua 777: Șoigu cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.Într-o întrunire...
Ultima oră
Pe aceeași temă