26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăEconomieVânzările Dacia în Franţa au crescut cu peste 19% anul trecut

Vânzările Dacia în Franţa au crescut cu peste 19% anul trecut

Livrările grupurilor Ford şi Daimler au scăzut în 2018 cu 2,1%, respectiv cu 3,8%, în timp ce Renault a raportat un avans de 2,5%.

Pe ansamblu, piaţa auto franceză a înregistrat anul trecut o creştere de 3% (fiind înmatriculate 2,17 milioane de autoturisme noi).

Franţa rămâne a treia mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei şi Marii Britanii, dar înaintea Italiei şi Spaniei.

În decembrie, au fost înmatriculate în Franţa 165.390 vehicule, un declin de 15%, comparativ cu perioada similară din 2017. Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au înregistrat luna trecută o scădere de 12,4%, la 9.603 unităţi, comparativ cu perioada similară din 2017.

Livrările grupurilor Ford şi Daimler au scăzut în decembrie cu 13,7%, respectiv 20%, în timp ce Renault a raportat un declin de 19,2%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă. Potrivit instituţiei,...

Litoralulromanesc.ro: Peste 70.000 de turiști au ales litoralul pentru vacanța de 1 Mai și Paște. Mamaia, Costinești și Vama Veche – stațiunile cele mai...

Litoralul autohton a fost una dintre destinațiile cele mai căutate de români în vacanța de 1 Mai și Paște, peste 70.000 de turiști alegând...
Ultima oră
Pe aceeași temă