19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalAlbinele de la Notre-Dame au supravieţuit incendiului

Albinele de la Notre-Dame au supravieţuit incendiului

“Albinele sunt în viaţă. Până în această dimineaţă, până la ora 11:00, nu aveam nicio veste despre ele”, a declarat pentru AFP apicultorul Nicolas Geant, care se ocupă de stupii de la Notre-Dame, aflaţi în sacristia alăturată edificiului, citează Agerpres.

“La început, am crezut că cei trei stupi au ars, nu aveam nicio informaţie. Apoi, am putut să văd pe imagini din satelit că nu era cazul, iar purtătorul de cuvânt al catedralei mi-a confirmat că albinele intrau şi ieşeau din stupi”, a adăugat el.

Nicolas Geant a primit mesaje şi încurajări din lumea întreagă de la persoane care se întrebau dacă albinele au pierit în acel incendiu.

“A fost ceva neaşteptat. Am primit mesaje din Europa, desigur, dar şi din Africa de Sud, din Japonia, din Statele Unite şi din America de Sud”, a adăugat el.

În caz de incendiu şi încă de la primele urme de fum, albinele “se îndoapă” cu miere şi îşi protejează regina.

“Această specie (albina europeană) nu îşi abandonează stupul. Ele nu au plămâni, însă CO2-ul le adoarme”, a explicat Nicolas Geant, care speră să îşi revadă albinele “săptămâna viitoare”.

Fiecare stup produce în medie în fiecare an 25 de kilograme de miere, vândută personalului de la Notre-Dame, care le îngrijeşte începând din 2013.

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă