18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalAlertă de tsunami în Noua Caledonie după un cutremur

Alertă de tsunami în Noua Caledonie după un cutremur

Cutremurul s-a produs o adâncime de 10 km şi a avut loc la o distanţă de 155 km de insulele Loyalty, care fac parte din Noua Caledonie, un teritoriu francez. Seismul a avut loc miercuri după-amiază.

„Având în vedere parametrii preliminari, valuri periculoase de tsunami sunt posibile pentru coastele situate pe o rază de 1.000 km de epicentrul cutremurului”, a avertizat Centrul Pacific de Avertizări pentru Tsunami.

Înaltul Comitet din Noua Caledonie a emis o alertă privind tsunami pentru întreg teritoriul ordonând „evacuarea imediată” a persoanelor în zonele sigure şi aplicare „instrucţiunilor de siguranţă”.

„Dacă nu aveţi timp să pregătiţi evacuarea, distanţaţi-vă  la peste 300 de metri de coastă sau la o înălţime de peste 12 metri”, se arată în avertismentul autorităţilor.

Oamenii au fost avertizaţi să nu îşi folosească vehiculele, să îşi lase copiii la şcoală pentru că vor avea grijă profesorii de ei şi să nu ocupe  ţină liniile telefonice ocupate.

Ulterior, autorităţile au anunţat că nu este necesară evacuarea pentru coasta de vest a ţării, unde este situată şi capitala Noumea. Însă au avertizat locuitorii „să rămână vigilenţi din cauza unor modificări neobişnuite ale nivelului mării”.

Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă