15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalArabia Saudită sprijină Ierusalimul de Est printr-o donație de 150 de milioane...

Arabia Saudită sprijină Ierusalimul de Est printr-o donație de 150 de milioane de dolari

“Arabia Saudită anunţă o donaţie de 150 milioane de dolari pentru susţinerea administrării bunurilor islamice din Ierusalim”, a declarat suveranul saudit, calificând reuniunea conducătorilor arabi drept “summit al Ierusalimului”.

“Numesc acest summit de la Dhahran summit al Ierusalimului pentru ca toată lumea să ştie că Palestina şi poporul său rămân în centrul preocupărilor ţărilor arabe”, a spus el.

Regele Salman a anunţat de altfel o donaţie de 50 de milioane de dolari în beneficiul Agenţiei Naţiunilor Unite de Ajutorare şi Lucrări pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA). Această organizaţie, care ajută peste 3 milioane de persoane, se confruntă cu serioase dificultăţi financiare.

Ea a declarat la jumătatea lunii martie că nu dispune de fonduri necesare decât până în vară, după decizia Washingtonului de a nu o mai finanţa.

Pierre Krähenbühl, comisar general al UNRWA, a explicat recent că agenţia caută 441 milioane de dolari (361 milioane de euro) pentru a-şi continua activităţile, în condiţiile în care doar 100 milioane de dolari au fost promişi de ţările donatoare, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă