13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalAvion cu 59 de pasageri s-a prăbușit în Indonesia

Avion cu 59 de pasageri s-a prăbușit în Indonesia

Zborul SJ182 al companiei Sriwijaya Air a dispărut de pe radare la scurt timp după decolare. Avionul, un Boeing 737, a pierdut peste 10.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut, a raportat site-ul de urmărire a zborului FlightRadar24.

Autoritățile au anunțat într-o conferință de presă că au fost găsite bucăți dintr-un avion în jurul Insulei Lancang, zonă în care avionul a pierdut contactul cu radarele. Nu este confirmat dacă acele resturi aparțin avionului dispărut. Reziduurile vor fi transmise pentru a fi investigate Comitetului Național pentru Siguranță în Transporturi din Indonezia. Avionul s-a prăbușit în apropiere de coastă și mai mulți pescari ar fi fost martori. Nicio instituție aeronautică internațională nu a confirmat informația. Operaţiunile de căutare şi salvare, sunt în plină desfășurare conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Transporturilor de la Djakarta, Adita Irawati.

Avionul companiei indoneziene a pierdut comunicația cu solul sâmbătă, la scurt timp după decolarea din capitala indoneziană Jakarta. Urmărirea zborului a arătat că traseul acestuia se termină în largul coastei, la nord de Jakarta, după ce a pierdut altitudinea. Aeronava a dispărut de pe radare la aproximativ 4 minute după decolare.

Acesta avea la bord 59 de pasageri, inclusiv cinci copii și un bebeluș, a relatat ziarul indonezian Republika și a decolat de pe aeroportul Soekarno-Hatta. Se îndrepta spre Pontianak, capitala provinciei Kalimantanului de Vest.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă