18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalCazul Skripal: Austria, dispusă să joace un rol de mediator în criza...

Cazul Skripal: Austria, dispusă să joace un rol de mediator în criza dintre Rusia şi Occident

Expulzările de diplomaţi ruşi decise de peste 25 de ţări s-au bazat pe fapte neconfirmate, a indicat şefa diplomaţiei austriece.

Marea Britanie acuză Rusia pentru atacul asupra fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, găsiţi otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

‘Este vorba despre un incident ale cărui circumstanţe nu au fost încă elucidate’, a declarat ministrul Karin Kneissl în cadrul unei conferinţe de presă la Viena.

‘Nu a fost niciodată practica noastră să expulzăm diplomaţi’, a spus Kneissl, subliniind că în momentele dificile sunt importante canalele de comunicare deschise.

‘Diplomaţia înseamnă mai mult decât prezentarea reciprocă de documente de poziţie. Este vorba despre folosirea nuanţelor’, a mai spus oficialul austriac.

Austria este gata să joace un rol de mediator în acest caz dacă i s-ar cere să facă acest lucru, a mai spus Kneissl, adăugând că până acum nu au existat solicitări în acest sens.

Şefa diplomaţiei austriece va efectua o vizită în Rusia pe 19 şi 20 aprilie, unde urmează să se întâlnească cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Vizita a fost organizată înainte de declanşarea actualei crize între Rusia şi Occident, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă